Hoppa till huvudinnehållet

Sök

BookBites

Kommentarer

2 kommentarer

 • Janne Møller Nielsen

  I Aarhus er det langt fra alle klasser, som har adgang til Bookbites, og vi har ikke umiddelbart oplevet efterspørgsel på metadata hertil. Det er også langt fra alle klasser, som har adgang. I kommende skoleår indkøbes der muligvis fælles adgang til Bookbites for én årgang. Dermed vil metadata til produktet være 'støj' for langt størstedelen af eleverne og måske endda skabe forvirring, hvis der linkes til et produkt, som eleverne ikke kan anvende.

  Elever på skoler, som har adgang til Bookbites, vil ofte starte deres søgning direkte i Bookbites, når de ønsker at låne en e-bog her, og derfor er behovet måske snarere firmaets end lånernes.

  Hvis der lægges metadata i Cicero til et betalingsprodukt, vil det så blive en funktion, som kan slås til på filial eller agency-niveau, så skoler eller kommuner, som ikke har købt adgang, kan undslå sig denne (for dem) unødige information?

  Hvilke og hvor mange andre typer produkter vil vi kunne forvente metadata til i Cicero fremadrettet, hvis der fx linkes til Bookbites? Forpligtes firmaet til at linke til skolens samling, så eleverne også kan se, at bogen er tilgængelig på skolen i fysisk format, når de søger hos Bookbites?

  Det var mange spørgsmål, men for mig at se handler dette ikke kun om den konkrete henvendelse, men også om en helt overordnet overvejelse over, hvilke oplysninger der er meningsfulde i et bibliotekssystem - ikke mindst fra et elevperspektiv.

  Vh Janne, Center for Læring, Aarhus Kommune

  0
 • Kombit

  Kære Janne

  Tak for dine kommentarer på mit spørgsmål. Mit opslag er foranlediget af en henvendelse fra DBC, som spurgte om jeg havde mulighed for at undersøge holdninger blandt PLC'erne til metadata på Bookbites, da DBC desværre ikke har så mange kontaktflader til PLC'erne.

  Jeg videreformidler dine spørgsmål og kommentarer til DBC.

  Mvh Pernille Saul

  0

Du måste logga in om du vill lämna en kommentar.